Bedrijf en Persoon koppelen

Carta Online |

Bedrijf en Persoon koppelen

Bedrijf en Persoon koppelen 

Navigeer naar Bedrijf => Persoon

Klik op het bedrijf waar u een Persoon aan wilt koppelen.

Klik in de knoppenbalk op ‘Toevoegen’  [] dan opent de wizard  ‘Selecteer een persoon’ en klik op OK

Figuur 1 Selecteer persoon

Onder het kopje ‘Zoeknaam’ kunt u de juiste persoon selecteren, dan ziet u de naam in een donker grijs balkje staan. Klik op OK

Ter info: Heel af en toe komt het voor dat u dit onderstaand scherm (figuur 2) te zien krijgt. Dat gebeurt als de cursist bij een ander bedrijf gaat werken en dat nieuwe bedrijf besluit om de cursus te gaan betalen, i.p.v. het oude bedrijf. Dan kunt u hiermee aanvinken dat de cursus(sen) die er staan, aangevinkt kunnen worden.

Figuur 2 Inschrijvingen van persoon
Figuur 3 Cursist gekoppeld aan bedrijf

Om terug te komen op het 1e gedeelte, dat u op OK hebt geklikt om de Persoon bij het desbetreffende bedrijf toe te voegen, dan ziet u bovenstaand scherm. De wizard is weg en u ziet dat de cursist gekoppeld is aan het bedrijf.

Figuur 4 Ontbrekende gegevens invullen

Vul nu eventueel de ontbrekende gegevens in van de cursist, om het plaatje compleet te maken.

Persoon koppelen aan ander bedrijf 

Het kan gebeuren dat een cursist bij een ander bedrijf gaat werken en uit dienst treed bij de huidige werkgever. Dat kunt u in Carta ook verwerken.

Navigeer naar ‘Persoon => Zakelijk’ en klik in de zoeklijst de persoon aan waar de gegevens van verandert moeten worden, dan ziet u ook meteen bij Zoeknaam, de naam van het huidige bedrijf staan. In onderstaand geval is dat ‘Rijnhoven’. Als u de datum weet van de uitdiensttreding van deze persoon, vult u dat in en klikt u daarna op ‘Opslaan’ [].

Figuur 5 Persoon => Zakelijk – Uit dienst

Waarna u onder het kopje Zoeknaam, de naam van het desbetreffende bedrijf doorgestreept ziet staan.

Figuur 6 Bedrijf doorgestreept

Vervolgens klikt u op ‘Toevoegen’ [] om de persoon toe te voegen aan het nieuwe bedrijf via de wizard ‘Selecteer een bedrijf’

Figuur 7 Nieuw bedrijf koppelen aan persoon

Nadat u op OK geklikt heeft, ziet u onder het kopje Zoeknaam beide bedrijven staan. Degene waar de persoon niet meer werkzaam is, doorgestreept, en het bedrijf waar de persoon u werkzaam is.

Figuur 8 Gekoppeld

Meer informatie?

Ja, ik wil graag meer informatie over Carta Online. Neem contact met mij op.


      Bel mij terug