Er zijn veel softwareoplossingen voor cursus- en opleidingsadministratie. Maar weet u wat u precies zoekt? En hoe weet u wat u nodig heeft? Wij helpen u op weg. Doorloop onderstaand stappenplan of neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Voordat u begint met zoeken

Vaak begint de zoektocht naar een nieuw systeem, omdat u niet tevreden bent met wat u heeft. Excel gaat over boord of u loopt tegen beperkingen aan in uw eigen cursusadministratie. U denkt: “Kan dit niet makkelijker, wat kost het me veel tijd, of … “. Regelmatig merken wij dat opleidingsorganisaties vanuit die vraag op zoek gaan naar een nieuw systeem. Maar, … Denk niet te snel in een bepaalde richting.

Juiste volgorde

Als u toch voor een nieuw systeem wilt gaan, doe het dan ook goed. Waarschijnlijk maakt u een keus voor minimaal de komende 5 jaar. Kies daarom niet voor wat u nu nodig heeft. Maar denk vooruit. Weet u waar u heen wilt? Waarom u doet wat u doet?

Uw eisen en wensen voor de te kiezen functies, zijn bepalend bij de keuze voor een nieuw systeem. Begin daarom met het beschrijven van uw koers. Kijk naar uw huidige én toekomstige aanbod van cursussen en trainingen. Wat wilt u uiteindelijk bereiken? Waar staat u over 5 jaar? Welke service wilt u nu en in de toekomst aan uw cursisten kunnen aanbieden? Hoe moet uw administratie daarop aansluiten?

Uw basisproces is opleiden. Hoe ziet dat proces er in de meest ideale situatie uit? En wat heeft u dan nodig om de administratieve processen er omheen goed te organiseren? Pas daarna kijkt u naar de benodigde functies en zoekt u naar de administratie software die daar bij past.

Samen bepalen we uw koers

Goed weten wat u zoekt is belangrijk. Dat kan op basis van functies. Maar misschien noemen wij de door u gewenste functie met een hele andere naam dan u denkt. Vraag daar dus goed naar door. Maak een checklist van de functies die u echt nodig denkt te hebben. Dat helpt u bij het maken van uw keuze. Samen met u kijken wij vervolgens wat u nodig heeft.

Hulp nodig?

Weet u op dit moment niet waar u moet beginnen? Geen idee wat u nodig heeft?  Vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Wij kennen de markt en denken graag met u mee. In het gesprek gaan we uw vraagstuk doorgronden. Door onze jarenlange ervaring kunnen we goed inschatten wat u nodig heeft. Niets meer, niets minder. Wij willen u gewoon graag helpen.