< p>

Vanaf 1 januari 2019 geldt een btw-verhoging. Ben je hier al op voorbereid?

Het lage btw-tarief van 6% gaat per 1 januari 2019 omhoog naar 9%. De tariefverhoging kan impact hebben op jouw cursus- of opleidingsadministratie. Je kunt dit eenvoudig in Carta Online aanpassen. Doorloop hiervoor de volgende stappen:
  1. Bepaal of de nieuwe wet ook voor jou geldt.
  2. Bepaal of je jouw prijzen gaat veranderen.
  3. Verhoog de btw van 6% naar 9% in Carta Online.

Geldt de wet ook voor jou?

De btw-verhoging geldt alleen voor diensten en producten met 6 procent btw. Producten die bijvoorbeeld onder het 6% tarief vallen zijn boeken. Check de site van de belastingdienst of jouw  productenen diensten onder het lage btw-tarief vallen. Zo ja, verhoog de btw van 6% naar 9% op offertes en facturen. Overal waar je nu het lage btw-tarief van 6% hebt staan, moet straks 9% staan.

Bepaal of je jouw prijzen gaat verhogen

Worden jouw producten of diensten vanaf 1 januari 2019 met 9 procent belast? Bepaal dan of je jouw prijzen per 1 januari 2019 gaat verhogen. Je particuliere klanten betalen een prijs inclusief btw. De verhoging van de btw kun je doorberekenen in de verkoopprijs. Je brutowinst blijft dan gelijk. Je kunt er ook voor kiezen de prijzen gelijk te houden. Je brutowinst wordt dan wel lager. Verhoog je de verkoopprijs door de btw door te berekenen? Dan gaat deze ook voor uw zakelijkeklanten omhoog. Maar omdat de meeste ondernemers de btw kunnen aftrekken, blijven ze toch evenveel betalen voor jouw diensten of producten.

Zo ga je om met het nieuwe btw-tarief in Carta Online

Het is heel eenvoudig om het nieuwe 9% btw-tarief in Carta Online in te stellen. In de basis: – Maak nieuw tarief aan in Carta én in financieel pakket – Hanteer dezelfde btw-code in Carta en het financieel pakket – Gebruik het sjabloon dat meerdere btw-tarieven hanteert (Zie illustratie)

Vragen?

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen over het toepassen van het nieuwe btw-tarief? Stel je vraag dan via Quick Support.
Voorbeeld factuur nieuw btw-tarief

Voorbeeld factuur met btw-tarief 2018 en 2019.