< p>

Tot voor kort werkte Erasmus Academie met een oude versie van KAS. Het softwarepakket voor cursusadministratie van Micros. Erasmus Academie wilde al een tijdje overstappen op nieuwe software. Toen zij hoorden over de overname van Micros door Carta Online, werd het voor hen in één klap mogelijk om eenvoudig over te stappen op cursusadministratiesoftware, die voldoet aan alle eisen van deze tijd. 

Intuïtief 

Erasmus Academie werkte met één van de oudste versies van KAS. Daarbij liepen ze steeds vaker tegen verschillende problemen aan. KAS is een goed product, dat echter al een aantal jaren niet verder is doorontwikkeld. Carta is wel doorontwikkeld. De afgelopen jaren is er vooral ingezet op de intuïtieve manier van werken binnen Carta Online. Daardoor is het een zeer gebruikersvriendelijk programma. 

Koppeling website 

De Erasmus Academie liep tegen een aantal functionele tekortkomingen van KAS aan. Bijvoorbeeld dat er geen geïntegreerde koppeling mogelijk was met de website. Binnen Carta Online zijn de back- en frontoffice nauw aan elkaar gekoppeld. Daardoor kunnen cursisten bijvoorbeeld via een inlogportal in een eigen omgeving terecht. Daar kunnen ze zich inschrijven voor een cursus, lesmateriaal downloaden of communiceren met een docent. In de backoffice kunnen medewerkers verschillende cursussen en leergangen samen met de bijbehorende materialen en planningen creëren. Met deze oplossing is alle informatie voor zowel back- als frontoffice vanuit één bron te beheren. 

Migratietraject 

Toen de Erasmus Academie tijdens een gratis kennismaking zag wat er allemaal mogelijk is met Carta, waren ze direct erg enthousiast. Ze besloten tot een migratietraject naar Carta Online. 

Een projectgroep van Erasmus Academie stelde samen met onze accountmanager Pascale Beljaarts een inventarisatie van de eisen en wensen op. Er werd een Fit-gap analyse opgesteld, prioriteiten bepaald en het traject werd opgedeeld in een aantal fases. Een groot voordeel bij dit traject was dat Pascale met haar jarenlange ervaring alle ins en outs van KAS kent, maar ook van Carta Online. Daardoor kon goed inzichtelijk worden gemaakt, wat er gedaan moest worden, om de migratie soepel te laten verlopen. 

Livegang afgerond 

Na de inventarisatie konden we beginnen met de werkzaamheden voor de migratie. De KAS-database werd geconverteerd naar Carta. Enkele functionele wijzigingen werden doorgevoerd in de backoffice van Carta. De sjablonen en rapportages werden geïmplementeerd. En last but not least kregen de key-users een korte opleiding, zodat zij vlot konden overstappen op het nieuwe systeem. Het werk moest tenslotte gewoon doorgaan. Eind oktober trakteerden we op gebak: we hadden tenslotte iets te vieren. Fase 1 van de eerste migratie KAS naar Carta werd opgeleverd! 

migratie KAS naar Carta Online

Taart voor livegang van Erasmus Academie

Kennismaking 

Wil je ook zien hoe Carta Online werkt. Dat kan door je aan te melden voor een gratis kennismaking met Carta Online. Schrijf je nu in via onze website.